-
-
Panna Cotta met rood fruit
NagerechtRomige panna cotta met vers fruitslagroom, vanille, suiker, gelatine, frambozen, blauwe bessen -
kaassoep
VoorgerechtHeerlijke romige soep van aardappel, prei en kaas.aardappel, knoflook, peper, zout, prei, water, kaas, peterselie.warm de soep op in een pannetje. of prik gaatjes in het plastic en warm de soep op in de magnetron voor 3-4 minuten op 700 watt. -
Rucolastamppot met schnitzel van kipdij
HoofdgerechtHeerlijk romig stamppotje met een malse kipschnitzel van kipdij. Zo lekker heb je deze nog nooit gegeten.Aardappel, rucola, roomboter, peper, zout, melk, nootmuskaat, kipdij, panko, ei, knoflookpeper, groentebouillon, paprikapoeder, zonnebloemolie, jusDe maaltijd in de oven opwarmen is het lekkerst. 25 minuten op 180 graden. Uiteraard kan dit ook in de magnetron, het knapperige korstje van de schnitzel wordt hierdoor wel beinvloed en zal niet meer knapperig zijn. Prik gaatjes in de verpakking en warm deze voor 5-6 minuten op 700 watt. -
Butter chicken met naanbrood
HoofdgerechtButter Chicken, botermalse kip in een kruidige, romige saus. Naanbrood voor erbij.kip, naanbrood, tomaat, ui, knoflook, slagroom, gember, komijn, koriander, kardemom, kurkuma, kaneel, kruidnagel, chilipeper, roomboter, yoghurt, zonnebloemolie, suiker, zout, maizena, peper,Warm de maaltijd op in een pan, middelhoog vuur en laat de saus lekker borrelen zodat de maaltijd goed warm is. Goed doorroeren want anders brand het aan. Opwarmen in de magnetron op 5-6 min op 700 watt. Let op, vergeet geen gaatjes te prikken in de verpakking. -
Tomatensoep 250ml
VoorgerechtTomatensoep met ballen, wie vindt dat nou niet lekker? De soep blijft ouderwets lekker. De kleinkinderen vragen standaard als ze komen logeren. Oma, we eten toch wel tomatensoep. Lekker met een vers gebakken stokbrood en roomboter.Tomaten, rundvlees, groentebouillon, vermicelli, ui, bleekselderij, zonnebloemolie, peper, selderij, zout.Warm de soep op in een pannetje of warm deze in de magnetron voor 3-4 minuutjes op 700 watt -
Pompoensoep 250ml
VoorgerechtHaal de herfst alvast in huis met deze (vegetarische) pompoensoep. Door de knoflook en te fruiten bij de pompoen voor dat deze in de bouillon gaat zit er extra smaak aan. Net voor het pureren doe ik er wat uitgeperste sinaasappelsap bij voor een lekkere frisse smaak.Pompoen, chilipeper, komijn, peen, sinaasappel, gember, appel, knoflook, groentebouillon, zonnebloemolie,Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 3-4 minuten 700 watt
-
Champignonsoep 250 ml
Voorgerecht -
Miljonair’s shortcake 1 stuk
NagerechtKnapperige koek, een heerlijke laag caramel en een laag melkchocolade. Wie lust dit niet bij de koffie.Bloem, roomboter, melkchocolade, suiker, room, -
Tomatensoep 250ml
VoorgerechtTomatensoep met ballen, wie vindt dat nou niet lekker? De soep blijft ouderwets lekker. De kleinkinderen vragen standaard als ze komen logeren. Oma, we eten toch wel tomatensoep. Lekker met een vers gebakken stokbrood en roomboter.Tomaten, rundvlees, groentebouillon, vermicelli, ui, bleekselderij, zonnebloemolie, peper, selderij, zout.Warm de soep op in een pannetje of warm deze in de magnetron voor 3-4 minuutjes op 700 watt -
Brownie 1 stuk
NagerechtBrownie. Een licht knapperige bovenkant met van binnen een smeuïge bom van chocolade. Zo lekker, bestel er meer dan 1. Je krijgt namelijk al spijt als je hem opgegeten hebt want dan wil je nog meer.Brownie. Een licht knapperige bovenkant met van binnen een smeuïge bom van chocolade. Zo lekker, bestel er meer dan 1. Je krijgt namelijk al spijt als je het opgegeten hebt want dan wil je nog meer.Roomboter, ei, pure chocolade, zout, vanille-extract, bloem, cacaopoeder,Opeten en je vingers aflikken. -
Maaltijdsoep Kippensoep met Parmezaanse kaas
HoofdgerechtEr gaat niets boven een kom heerlijke warme soep. Deze soep is krachtig, opbeurend en extra gezond.Kippensoep met Parmezaanse kaaskip, ui, venkel, knoflook, tomaat, groentebouillon, Parmezaanse kaas, tijm, croutons, burrata, zonnebloemolie, peper, zout, Italiaanse kruiden.Warm de soep op in de pan of warm het op in de magnetron. Prik gaatjes in de folie en warm de soep voor 3-4 minuten in de magnetron. Doe de croutons daarna op de soep. -
Erwtensoep
VoorgerechtGoedgevulde erwtensoep. Lekker op een gure dag als voorgerecht. Ook voor de lunch is de erwtensoep een uitstekende keuze. Met een rogge boterham met roomboter en kaas. Een dubbele portie voldoet dan weer prima als maaltijd. Goed gevuld met vlees, spek en rookworst en verse groenten. Lekker en erg gezond.Erwtensoepspliterwten, varkensvlees, rookworst, spek, ui, bleekselderij, peen, aardappel, peper, zout, waterwarm de soep op in een pannetje. De soep kun je ook in de verpakking verwarmen in de magnetron. Prik hiervoor enkele gaatjes in de verpakking en verwarm deze voor 3 - 4 minuten op in de magnetron -
Heerlijk als salade voor de lunch of als voorgerecht. Uiteraard is de caesar salade ook heerlijk als maaltijd salade. Lekker met een vers gebakken stokbrood en onze huisgemaakte kruidenboterCaesar SaladRomaine sla, kip, panko, honing-mosterddressing, paprikapoeder, ei, parmezaanse kaas, croutons, rode ui, knoflookpeper, zout, zonnebloemolieDeze salade eet je koud
-
Een heerlijk frisse salade met van origine toegevoegd oud brood. Wij maken het met heerlijke knapperige gekruide croutons voor een smaakexplosie. Vers, fris en knapperig.Een heerlijk frisse salade met van origine toegevoegd oud brood. Wij maken het met heerlijke knapperige gekruide croutons voor een smaakexplosie. Vers, fris en knapperig.diverse soorten tomaten, komkommer, rode ui, croutons, balsamico, rucola, basilicumdeze salade kun je koud eten
-
Kippensoep
VoorgerechtWat is er lekkerder dan een klassieke kippensoep. Of het nu op een gure dag in de winter is. Als je ziek bent, of gewoon omdat het erg gezond en lekker is. Wij stoppen er ook nog volop groenten in. Lekker en heel gezond. 250mlKip, prei, ui, peen, bleekselderij, vermicelli, groentebouillonWarm de soep op in de pan of in de magnetron voor 3-4 min per portie. -
Pasta Pesto Kip
Hoofdgerecht -
Zoete aardappelsalade met Surinaamse kipboutjes
HoofdgerechtWil je minder koolhydraten eten, is dit wel erg lekker. De zoete aardappelsalade met pittige Surinaamse kipboutjes. Smullen. Tip! Voordat je pittig gaat eten kun je een beetje yoghurt eten. Yoghurt legt een soort beschermende laag in je mond waardoor de scherpe kruiden zich niet goed kunnen hechtenzoete aardappel, drumsticks, rucola, rode ui, rode peper, gember, zeezout, peper, zonnebloemolie, -
Spruitenwok met spek, cranberry en pijnboompitjes
HoofdgerechtHoudt je niet echt van de ouderwets gekookte spruitjes dan zou je deze variant eens moeten proberen. Door de spruiten te wokken hebben ze niet alleen een heel andere smaak maar zijn ze nog veel gezonder dan helemaal gaar gekooktSpruiten, krieltjes, spekreepjes, rode ui, pijnboompitjes, peper, zout, zonnebloemolie,Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt
-
Sperziebonen, tuinbonen en verse doperwten zijn de heerlijke basis voor deze salade. Groene groenten zijn erg gezond. Je kunt er dus niet genoeg van eten. Tuinbonen zijn maar kort in het seizoen. Deze probeer ik dan ook zo vaak mogelijk te etenkipburger, aardappel, sperziebonen, tuinbonen, doperwten, rode ui, knoflookpeper, paprikapoeder, groentebouillon, zonnebloemolie, roomboter
Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt
-
Gnocchi met lentegroenten en gebakken spekjes in mosterdsaus Deze gezonde variant met gnocchi is erg lekker. De verse bladspinazie met doperwten in combinatie met de zoute spekjes, wolkjes van aardappel in een mosterdsaus.gnocchi, bacon, spinazie, mosterd, doperwten, room, peper,
Magnetron: Prik gaatjes in de plastic folie, 5-6 minuten 700 watt
-
Gyros met pita, salade, tzatziki en rode saus
HoofdgerechtHoppa, de uitspraak van ΏΠΑ, is geen woord, maar een uitroep. Het wordt voornamelijk gezegd tijdens het dansen en drukt de vreugde en het geluk uit.Dit gevoel krijg je ook bij het eten van deze gyros met verse pita, salade, tzatziki en rode sausKip, gyroskruiden, pita, sla, tomaat, feta, olijven, rode ui, komkommer, tzatziki, rode saus, zonnebloemolie,Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt
-
Noedels met veel groenten, een gezonde maaltijd. Zeker als je later op de avond nog gaat sporten. Dan is het licht verteerbaar en geeft je voldoende energie om de hele les door te komen. De magere biefstuk in sojasaus zorgen ervoor dat de kilo's er niet aankomenNoedels, biefstukreepjes, rode peper, sugar snaps, paprika, paksoi, soja, sesamzaadjes, peper, zout, peterselie,zonnebloemolie.
Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt
-
Mie met kip en groenten en een zoetzure saus
HoofdgerechtKnapperige groenten en de malse kip in saus zijn de basis voor dit gerecht, de mie wordt na het wokken van de kip en groenten pas aan het gerecht toegevoegd en wordt daardoor niet papperig. Resultaat een heerlijke verse gezonde maaltijdMie, kip, peen, ui, paprika, spitskool, peterselie, zoetzure saus, paprikapoeder, peper, zout, zonnebloemolie.Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt