• Wil je minder koolhydraten eten, is dit wel erg lekker. De zoete aardappelsalade met pittige Surinaamse kipboutjes. Smullen. Tip! Voordat je pittig gaat eten kun je een beetje yoghurt eten. Yoghurt legt een soort beschermende laag in je mond waardoor de scherpe kruiden zich niet goed kunnen hechten
    zoete aardappel, drumsticks, rucola, rode ui, rode peper, gember, zeezout, peper, zonnebloemolie,
  • Dit is een van de lekkerste stamppotten vind ik zelf. Door de smeuïge zoete aardappel toe te voegen aan de normale hutspot (peen en ui) is er een lekkere twist ontstaan.
    Zoete aardappel, aardappel, peen,ui, peper, zout, rookworst, jus

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt

  • Deze huisgemaakte zalmburger van verse zalm, heerlijke kruiden, ui en rode peper is weer eens iets anders dan de standaard hamburger. Zo eet je ook eens vis, vis is namelijk erg gezond. Dit keer niet op een broodje eens bij de warme maaltijd, heerlijk met een knapperige salade en gebakken aardappeltjes
    Zalm, ei, lente-ui, rode peper, maizena, peper, , kappertjes, sla, rode ui, peen, paprika, prei, aardappel, roomboter, zeezout, zonnebloemolie.

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt

  • Malse varkenshaas met verse sperzieboontjes, gekookte aardappeltjes en ouderwetse jus. Tip! Houdt je net als Arie van extra jus, bestel dit apart bij
    varkenshaas, aardappel, sperziebonen, selderij, roomboter, zonnebloemolie, peper, zout, jus,

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt

  • Tomatensoep 250ml

    Voorgerecht
     2,50
    Tomatensoep met ballen, wie vindt dat nou niet lekker? De soep blijft ouderwets lekker. De kleinkinderen vragen standaard als ze komen logeren. Oma, we eten toch wel tomatensoep. Lekker met een vers gebakken stokbrood en roomboter.  
    Tomaten, rundvlees, groentebouillon, vermicelli, ui, bleekselderij, zonnebloemolie, peper, selderij, zout.
    Warm de soep op in een pannetje of warm deze in de magnetron voor 3-4 minuutjes op 700 watt
  • Tomatensoep 250ml

    Voorgerecht
     2,50
    Tomatensoep met ballen, wie vindt dat nou niet lekker? De soep blijft ouderwets lekker. De kleinkinderen vragen standaard als ze komen logeren. Oma, we eten toch wel tomatensoep. Lekker met een vers gebakken stokbrood en roomboter.  
    Tomaten, rundvlees, groentebouillon, vermicelli, ui, bleekselderij, zonnebloemolie, peper, selderij, zout.
    Warm de soep op in een pannetje of warm deze in de magnetron voor 3-4 minuutjes op 700 watt
  • An old-fashioned tasty raw stew, nice and creamy because milk and butter are crushed by the stew. A minced meat ball, which we make ourselves in a delicious gravy to our own recipe. Tip! A delicious spicy mustard tastes great with it
    Potato, endive, ground beef, panko, egg, milk, butter, tomato puree, garlic pepper, vegetable broth, pepper, pepper, salt, gravy.

    Microwave: Puncture holes in the plastic foil, stir well through the meal halfway. 5-6 minutes 700 watts

  • Houdt je niet echt van de ouderwets gekookte spruitjes dan zou je deze variant eens moeten proberen. Door de spruiten te wokken hebben ze niet alleen een heel andere smaak maar zijn ze nog veel gezonder dan helemaal gaar gekookt
    Spruiten, krieltjes, spekreepjes, rode ui, pijnboompitjes, peper, zout, zonnebloemolie,

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt

  • Snijbonenstamppot met kipschnitzel

    Hoofdgerecht
     10,00
    Heb je zomers trek in een lekkere stevige en gezonde maaltijd omdat je al een paar dagen makkelijk hebt gegeten is dit een goeie optie. De kipschnitzel met zijn gekruide knapperige korst is van binnen heerlijk mals
    Aardappel, snijbonen, kip, panko, ei, roomboter, melk, selderij, paprikapoeder, knoflookpeper, zout, zonnebloemolie,

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt

  • Heerlijk romig stamppotje met een malse kipschnitzel van kipdij. Zo lekker heb je deze nog nooit gegeten.  
    Aardappel, rucola, roomboter, peper, zout, melk, nootmuskaat, kipdij, panko, ei, knoflookpeper, groentebouillon, paprikapoeder, zonnebloemolie, jus
    De maaltijd in de oven opwarmen is het lekkerst. 25 minuten op 180 graden. Uiteraard kan dit ook in de magnetron, het knapperige korstje van de schnitzel wordt hierdoor wel beinvloed en zal niet meer knapperig zijn. Prik gaatjes in de verpakking en warm deze voor 5-6 minuten op 700 watt.  
  • Roti met kip massala

    Hoofdgerecht
     10,00
    Haal de Surinaamse keuken in huis met een van onze favorieten. Roti met kip massala. De authentieke rotiplaten, die wij speciaal laten maken en een recept die regelrecht uit de Surinaamse keuken komt. Heerlijk
    rotiplaat, kip, aardappel, sperziebonen, ui, ei,tomaat, knoflook, peper, zout, garam massala, maggiblokje, zonnebloemolie

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt

  • Rode kool met hachee

    Hoofdgerecht
     9,95
    Ouderwets gestoofde rode kool met koekkruiden, bruine suiker, rode wijn en sinaasappel is wel een van de beste recepten. De rode kool wordt heel zacht en de smaak is verrukkelijk. Of je de rode kool nu stampt met aardappels of gewoon zoals ik m graag eet zonder de aardappels en alleen met de ook naar ouderwets recept gestoofde hachee.
    Rode kool, aardappel, rundvlees, appel, bruine basterdsuiker, rode wijn, sinaasappel, koekkruiden, uien, zout, peper, laurier,

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt

  • Lekker pittige naar Portugees gekruide kip met rijst en gegrilde little gem. Je waant je zo aan de Portugese kust.
    Rijst, kip, piri piri kruiden, paprika, littel gem, olijfolie, peper, zout.

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt

  • Rendang met rijst en boontjes

    Hoofdgerecht
     10,00
    Naar authentiek Indisch recept is deze heerlijke Rendang met rijst een maaltijd voor een warme avond. Sambal boontjes erbij voor je dagelijkse portie groenten. Pittig eten is namelijk een goeie manier om je lichaam op een natuurlijke manier af te laten koelen. En anders eet je het omdat het gewoon erg lekker is, Arie wil dit elke week wel eten
    Rijst, rundvlees, currypasta, sperziebonen, kokosmelk, citroengras, limoenblad, peper, zout,

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt

  • Pompoensoep 250ml

    Voorgerecht
     2,50
    Haal de herfst alvast in huis met deze (vegetarische) pompoensoep. Door de knoflook en te fruiten bij de pompoen voor dat deze in de bouillon gaat zit er extra smaak aan. Net voor het pureren doe ik er wat uitgeperste sinaasappelsap bij voor een lekkere frisse smaak.
    Pompoen, chilipeper, komijn, peen,  sinaasappel, gember, appel, knoflook, groentebouillon, zonnebloemolie,

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 3-4 minuten 700 watt

  • Pappardelle met champignonroomsaus

    Hoofdgerecht
     10,00
    Dit is ook weer een pasta die bij ons erg veel gegeten wordt. Sjon maakt deze pasta altijd klaar in de keuken, hij maakt m zoals hij heeft geleerd. De champignons snijdt hij flinterdun. De romige saus is werkelijk om je vingers bij af te likken. Vers geraspte Parmezaanse kaas er over maakt het helemaal af.
    Pasta, room, champignon, sjalot,  peterselie, peper, zout, knoflook, groentebouillon, zonnebloemolie,

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt

  • Een heerlijk frisse salade met van origine toegevoegd oud brood. Wij maken het met heerlijke knapperige gekruide croutons voor een smaakexplosie. Vers, fris en knapperig.  
    diverse soorten tomaten, komkommer, rode ui, croutons, balsamico, rucola, basilicum
    deze salade kun je koud eten
    Een heerlijk frisse salade met van origine toegevoegd oud brood. Wij maken het met heerlijke knapperige gekruide croutons voor een smaakexplosie. Vers, fris en knapperig.
  • Panna Cotta met rood fruit

    Nagerecht
     2,50
    Romige panna cotta met vers fruit
    slagroom, vanille, suiker, gelatine, frambozen, blauwe bessen
  • Een fantastisch vegetarisch recept van Ottolenghi. De combinatie van verschillende kruiden maken deze pasta zo lekker dat je geen vegetariër hoeft te zijn om deze pasta eens te proberen. Zelf eet ik het graag omdat we vaak een dag zonder vlees of vis in lassen en dit een complete maaltijd is.
    Orecchiette, kikkererwten, tomaten, knoflook, gerookte paprikapoeder, komijnzaad, tomatenpuree, peterselie, olijven, karwijzaad, citroenrasp, kappertjes, suiker, groentebouillon, zonnebloemolie

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt

  • Noedels met veel groenten, een gezonde maaltijd. Zeker als je later op de avond nog gaat sporten. Dan is het licht verteerbaar en geeft je voldoende energie om de hele les door te komen. De magere biefstuk in sojasaus zorgen ervoor dat de kilo's er niet aankomen
    Noedels, biefstukreepjes, rode peper, sugar snaps, paprika, paksoi, soja, sesamzaadjes, peper, zout, peterselie,zonnebloemolie.

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt

  • Nasi met kip saté

    Hoofdgerecht
     10,00
    Heerlijke rijst, verse groenten met een malse kippen dij saté die is gemarineerd in onze eigen marinade. De pindasaus doen we er apart bij, de saté heeft naar mijn mening helemaal geen saté saus nodig en is zo al lekker genoeg.
    Rijst, spitskool, ui, prei, wortel, kip, ketjap, knoflook, selderij, bruine suiker, peper, zout, pindasaus

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt

  • Mosterdsoep

    Voorgerecht
     2,50
    Mosterdsoep is niet de eerste beste soep waar je aan denkt bij het woord soep. Toch moet je het eens proberen. De soep is namelijk niet alleen van mosterd gemaakt. Prei en aardappels, knoflook zijn de basis voor deze soep. De bouillon, room en uiteindelijk de lekkerste mosterd geven de smaak aan deze romige soep. Lekker met een stokbroodje met huisgemaakte kruidenboter
    Prei, aardappel, knoflook, groentebouillon, room, mosterd, zonnebloemolie, peper, zout.

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 3-4 minuten 700 watt