• Chili con carne Chili con carne

    Chili con carne

    Hoofdgerecht
     10,00
    Deze heerlijke stoof van gehakt en diverse groenten zoals ui, paprika, tomaten, chilipeper en bruine bonen maken dit tot een heerlijk gerecht als het buiten koud en guur is. Ook kan ik soms midden zomer zo'n trek er in krijgen en dan maak ik het soms ook met witte bonen voor een wat zomerse variant.
    Bruine bonen, rundergehakt, paprika, ui, tomaten, rode peper, paprikapoeder, peper, zout, tomatenpuree, zonnebloemolie.

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt

  • Een fantastisch vegetarisch recept van Ottolenghi. De combinatie van verschillende kruiden maken deze pasta zo lekker dat je geen vegetariër hoeft te zijn om deze pasta eens te proberen. Zelf eet ik het graag omdat we vaak een dag zonder vlees of vis in lassen en dit een complete maaltijd is.
    Orecchiette, kikkererwten, tomaten, knoflook, gerookte paprikapoeder, komijnzaad, tomatenpuree, peterselie, olijven, karwijzaad, citroenrasp, kappertjes, suiker, groentebouillon, zonnebloemolie

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt

  • Roti met kip massala

    Hoofdgerecht
     10,00
    Haal de Surinaamse keuken in huis met een van onze favorieten. Roti met kip massala. De authentieke rotiplaten, die wij speciaal laten maken en een recept die regelrecht uit de Surinaamse keuken komt. Heerlijk
    rotiplaat, kip, aardappel, sperziebonen, ui, ei,tomaat, knoflook, peper, zout, garam massala, maggiblokje, zonnebloemolie

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt

  • Pappardelle met champignonroomsaus

    Hoofdgerecht
     10,00
    Dit is ook weer een pasta die bij ons erg veel gegeten wordt. Sjon maakt deze pasta altijd klaar in de keuken, hij maakt m zoals hij heeft geleerd. De champignons snijdt hij flinterdun. De romige saus is werkelijk om je vingers bij af te likken. Vers geraspte Parmezaanse kaas er over maakt het helemaal af.
    Pasta, room, champignon, sjalot,  peterselie, peper, zout, knoflook, groentebouillon, zonnebloemolie,

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt

  • Sperziebonen, tuinbonen en verse doperwten zijn de heerlijke basis voor deze salade. Groene groenten zijn erg gezond. Je kunt er dus niet genoeg van eten. Tuinbonen zijn maar kort in het seizoen. Deze probeer ik dan ook zo vaak mogelijk te eten
    kipburger, aardappel, sperziebonen, tuinbonen, doperwten, rode ui, knoflookpeper, paprikapoeder, groentebouillon, zonnebloemolie, roomboter

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt

  • Rode kool met hachee

    Hoofdgerecht
     9,95
    Ouderwets gestoofde rode kool met koekkruiden, bruine suiker, rode wijn en sinaasappel is wel een van de beste recepten. De rode kool wordt heel zacht en de smaak is verrukkelijk. Of je de rode kool nu stampt met aardappels of gewoon zoals ik m graag eet zonder de aardappels en alleen met de ook naar ouderwets recept gestoofde hachee.
    Rode kool, aardappel, rundvlees, appel, bruine basterdsuiker, rode wijn, sinaasappel, koekkruiden, uien, zout, peper, laurier,

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 5-6 minuten 700 watt

  • Een heerlijk frisse salade met van origine toegevoegd oud brood. Wij maken het met heerlijke knapperige gekruide croutons voor een smaakexplosie. Vers, fris en knapperig.  
    diverse soorten tomaten, komkommer, rode ui, croutons, balsamico, rucola, basilicum
    deze salade kun je koud eten
    Een heerlijk frisse salade met van origine toegevoegd oud brood. Wij maken het met heerlijke knapperige gekruide croutons voor een smaakexplosie. Vers, fris en knapperig.
  • Panna Cotta met rood fruit

    Nagerecht
     2,50
    Romige panna cotta met vers fruit
    slagroom, vanille, suiker, gelatine, frambozen, blauwe bessen
  • kaassoep

    Voorgerecht
     2,50
    Heerlijke romige soep van aardappel, prei en kaas.  
    aardappel, knoflook, peper, zout, prei, water, kaas, peterselie.
    warm de soep op in een pannetje. of prik gaatjes in het plastic en warm de soep op in de magnetron voor 3-4 minuten op 700 watt.
  • Tomatensoep 250ml

    Voorgerecht
     2,50
    Tomatensoep met ballen, wie vindt dat nou niet lekker? De soep blijft ouderwets lekker. De kleinkinderen vragen standaard als ze komen logeren. Oma, we eten toch wel tomatensoep. Lekker met een vers gebakken stokbrood en roomboter.  
    Tomaten, rundvlees, groentebouillon, vermicelli, ui, bleekselderij, zonnebloemolie, peper, selderij, zout.
    Warm de soep op in een pannetje of warm deze in de magnetron voor 3-4 minuutjes op 700 watt
  • Pompoensoep 250ml

    Voorgerecht
     2,50
    Haal de herfst alvast in huis met deze (vegetarische) pompoensoep. Door de knoflook en te fruiten bij de pompoen voor dat deze in de bouillon gaat zit er extra smaak aan. Net voor het pureren doe ik er wat uitgeperste sinaasappelsap bij voor een lekkere frisse smaak.
    Pompoen, chilipeper, komijn, peen,  sinaasappel, gember, appel, knoflook, groentebouillon, zonnebloemolie,

    Magnetron: Prik gaatjes in het plastic folie, schep de maaltijd halverwege goed door. 3-4 minuten 700 watt